top of page

İlk Yardım Eğitimi



Temel İlk Yardım Eğitiminin Kapsamı:

İlk Yardım Eğitimi, 4857 Sayılı İş Kanunu ve İlgili Yönetmeliklerce, T.C. Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği Kapsamında, Yasal Zorunlu Eğitimler Kapsamında Yer Almaktadır.


Çok Tehlikeli Ve Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerlerinde ; Özel Ve Kamu Kurumlarında Çalışan Sayısının 1/10 Oranında Temel İlk Yardım Eğitimi Almış Ve Sınavlarda Başarı Göstermiş Olan Sertifikalı İlkyardımcı İstihdam Etmek Zorundadır. Az Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerlerinde Bu Oran 1/20 Olarak Belirlenmiştir.


İlk Yardım Eğitimi Almak İsteyen Firmalar Veya Şahıslar Kurumumuzu Arayarak Eğitim Danışmanlarımızdan İlk Yardım Kursu Ve İlk Yardım Sertifikası Hakkında Teknik Destek Alabilirler. Eğitimlerimiz İsteğe Bağlı Olmak Üzere Hafta İçi Ve Hafta Sonu Uzman İlk Yardım Eğitmenlerimiz Tarafından Uygulamalı Olarak Verilmektedir. Eğitimlerimiz Toplam 16 Saat Olup İki Günde Bitmektedir. İlk Yardım Eğitimi Kurumumuzda Verilmekle Birlikte, Eğitim Verilmeye Müsait Yerleri Olan Firmalara Kendi Yerlerinde de Bu Eğitimi Alabilirler.


İlk Yardımcı Belgesi bazı iş yerlerinden personel alımı esnasında çok önemlidir.Bu yüzden insanlar işe başvurmadan önce yada çalıştığı dönemde işveren tarafından İlk Yardımcı Belgesi alınması istenilebilir.



İLK YARDIMCI BELGESİNİ NASIL ALABİLİRİM?

Yeni İşe başlayacak kişilerden Sağlık Bakanlığı Onaylı İlk Yardımcı Belgesi istenebilir ya da kişinin zaten çalıştığı kurumdan bu belge talep edilebilir. Fakat işe girecek olan kişilerden bu belge talep edildiğinde kişiler eğitimi ve belgeyi kendileri almalıdır. Özel kurs merkezlerinde de belirli ücret karşılığında İlk Yardımcı Belgesi verilir. Eğitim ve belgelendirme ücreti İl Sağlık Müdürlüğü’nün her yıl belirlediği ücret tarifesi üzerinden sabit fiyat olarak belirlenmektedir.

İlk Yardımcı Belgesi nasıl alınabileceği kısaca şu şekildedir: Kişiler kimlik bilgilerini özel eğitim kurumlarına ileterek kayıt olur.

Kayıt sürecinin onaylanması ile birlikte özel eğitim kurumuna gerekli ücret ödemesi yapılır.

· Temel İlk Yardım Eğitimi günlük 8 saat toplamda ise 2 gün 16 saat sürmektedir.

· Güncelleme İlk Yardım Eğitimi 1 gün toplamda 8 saat sürmektedir.

· OED Eğitimi 2 saat sürmektedir.

Temel İlk Yardım Eğitimi alan kursiyerler, İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirlemiş olduğu yer ve saatte sınava katılır. Sınava katılan adaylar başarılı olduğu takdirde belgelendirme işlemleri başlatılır.(Kursiyerlerin 2 kere sınava girme hakkı vardır.)

Belgelendirme işlemleri tamamlandığında belgenin aslı ve ilk yardımcı kimlik kartı kursiyere teslim edilir. İşyerlerinde İlk Yardım Eğitimi Almış Personel Bulundurma Zorunluluğu Hakkında

29429 sayılı Resmi Gazete’de yer alan yönetmelik gereği işyerlerinde çalışan sayısına göre, ilk yardım eğitimi almış personel bulundurma zorunluluğu altta yer almaktadır;

İlkyardımcı bulundurulması

MADDE 19 – (1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;

a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,

b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,

bulundurması zorunludur.


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page